Radetzkyplein

previous arrow
next arrow
Slider

Hoe combineer je muziek en architectuur? Door een nummer te kiezen wat bij de genius loci past en die te vertalen in een stedenbouwkundig plan. Door gebruik te maken van verschillende materialen en structuren kunnen verschillende instrumenten worden gesymboliseerd, en met een zorgvuldige indeling worden de verschillende secties van de muziek duidelijk.

Het Radetzkyplein is een muzikale plaats, zowel in design als in functie als conservatoriumcomplex. Het is nauw verbonden met Maastricht, deels door materiaalkeuze en vormen, en deels door de diepe connectie met Maastrichtenaar André Rieu’s iconische uitvoeringen van de Radetzkymars. Het gebied creëert een speelste esthetiek die de creatieve sfeer van het conservatorium complimenteert en ondersteunt.